Yüz Yapımı

Bu aralar iki farklı hamuru karıştırmak hoşuma gidiyor. Bu örnekte onlardan biri. Kaş,sakal,saç, göz bebeği sert ve koyu olan Sculpey ile yapıldı. Çok ayrıntıya girmeden yine kabaca surat yapmaya çalıştım. Ara ara kullandığım araçlarıda fotoğrafa soktum. Adım adım fotoğrafladım umarım birilerine faydası olur.

Read More

Döner Tabla

Turn table
Turn table
Uzun zamandır yapmak istediğim bir düzenekti. IKEA da hazır satılıyormuş uğraşmaya gerek kalmadı. 39cm çapında olan ahşap daire dönüyor. Üzerine kaydırmaz koyup onun üstünede kaideyi tutan portatif daireyi koydum. Döner tablayı direk delip kullanabilirdim ama nolur nolmaz hemen delmeyeyim bu şekilde kullanayım dedim. 

Son dönem çalışmaları

Bakış

Kafa Yapımı

Bu sefer Super Sculpey Clay kullandım. Yumuşak ve kolay şekilleniyor. Tabi bu kolaylık başa belada olabiliyor, elimizin sıcaklığı ile istenmeyen müdahaleler yapabiliyoruz. Bu durumda tamamen bozmak yerine, düzeltmeye çalışmakta ileriye dönük faydaları olan bir hareket oluyor. Çalışma tamda öyle oldu. Kafada hoşuma gitmeyen yerler oldu ve parça ekleyerek bu durumu aşmaya çalıştım. Ayrıca kullandığım aletleri de kadraja soktum arada. 

Read More

Örnek çalışma

Bu yazdıklarımı ve yaptıklarımı tamamen amatörce yaptığımı ifade edeyim. Belkide bir kursta yada hoca eşlinde farklı bir yol izleniyor olabilir. Kendi kendime izlediğim video ve okuduğum örnek çalışmalardan edindiğim bilgileri paylaşıyorum. Bir nevi özet geçiyorum tabi bu özetlere deneyimlerimde ekleniyor. Sanki bu şekilde benim gibi yeni başlayan,amatör kişilere yardım etmek daha kolay gibi geliyor.

 

Kafa yapımının bir tane yolu yok. Bir çok farklı yapım yolu var. Aşağıda fotoğraflarını göreceğiniz de bu tarzlardan biri.

 

Sculpey Firm (sert olan) ile başladım ve boş bir kafatası yaptım. Kendi gözüme hoş geldiği yerde bıraktım ve klavuz çizgilerini yerleştirdim. Bu çizgiler orantılı bir kafa için işleri kolaylaştırıyor, web sitelerinde bulabilirsiniz. Yüzün orantı oranlarını.

Read More

Alet edevat

İlk başta tahta bir set almıştım içinde 5-6 tane alet vardı. Bunlardan 1 tanesini devamlı kullandım (Alta büyük halini koyacağım). Daha sonra tek olarak aldığım silikon uçlu bir alet eklendi bu sete.Silikon uçlular iz bırakmadan bağlantı yapmayı sağlıyor. 

 

Read More

Malzeme seçimi

Kırtasiyelerde bulabileceğiniz 2-3 TL gibi bir fiyatı olan oyun hamur markası Jovi ile yapmıştım bunu. İlk yaptığım model buydu. Daha sonrasında çok hoşuma gitti bu iş ve modelaj aletleri, değişik hamur,kil,plastik malzemeleride denedim ve denemeye devam ediyorum. Aşağıda ilk çalışmalarımdan son çalışmalara doğru tüm yaptıklarımı paylaşacağım. Bu %100 yetenek gerektiren bir iş olmadığını görmeniz açısından. Yapa yapa baya geliştirilebiliyor. 

Sculpey adındaki ABD markası bu işlerde kullanılan en iyi malzemeyi üretiyor. Türkiyede daha önceki yıllarda bulunması zormuş ancak artık bulunabiliyor. 40-60 TL arası fiyatlarda büyük hobi marketlerde yada sanal mağazalarında karşınıza çıkıyor. Bu markanın iki farklı üretimini kullanıyorum. Bir çok alt markası var ama genelde bu ikisi tutuluyor model çalışılırken.


Read More

Armatürler

En ağır ekmek
En ağır ekmek

Bu işlerin en zevkli kısımlarından biri Armatürler. Tel vasıtası ile isketi oluşturup istediğimiz figürü verebiliyoruz daha sonra istersek direk hamur ile kaplama yada öncesinde alüminyum folyo gibi bir malzeme ile dolgu yapıp üzerine hamur kaplama yapabiliriz. Sivri uçlu bir pense edinirseniz kıvırma aşamasında yararını görürsünüz. İnsan anotomisiyle ilgili ölçeklendirme ve bu armatürleri nasıl pratik bir şekilde yapabilirize ait bir çok bilgi google yada youtube üzerinden erişebiliyoruz. Aramaya Armature Wire şeklinde başlarsanız bir çok kaynak karşınıza çıkacaktır. 

Read More

Manipülasyonlar

Bu çalışmalarım 2006 senesinee ait. Yoğun bir şekilde Photoshop ile uğraşıyordum o zamanlar. O dönemlerden kalma çalışmalarımı diğer paylaşım yerlerinden kopyalayıp buraya eklemeye karar verdim el altında dursunlar. Yandaki çalışmam Daily Deviation olmuştu acayip sevinmiştim :) Bir günde 10.000 kişi görmüştü haberi bir arkadaşım telefonda vermişti senin çalışma DD oldu diye şimdi bakıyorumda eeehhh işte nedir ki yani.. Alttaki albümde yumurtalı bir çalışma var oda Photoshop dergisinin yarışmasında 3ncülük ödülü almıştı. Büyük sevinçti. Üzerine 1 yıllık dergi aboneliğide kazanmıştım derginin üzerinde kendi adım yazıyordu yine tarifsiz bir mutluluktu. Halen saklarım o dergileri. Sonraları Photoshoptan baya baya uzaklaştım taaa ki Astrofotoğrafiye başlayana kadar...

Read More