Alet edevat

İlk başta tahta bir set almıştım içinde 5-6 tane alet vardı. Bunlardan 1 tanesini devamlı kullandım (Alta büyük halini koyacağım). Daha sonra tek olarak aldığım silikon uçlu bir alet eklendi bu sete.Silikon uçlular iz bırakmadan bağlantı yapmayı sağlıyor. 

 

İki hamur parçasını birbirine yedirmek daha kolay oluyor. İlerleyen zamanda metal uçlu seti edindim. Bu sette başka amaçlara hizmet eden parçalar vardı örneğin saç bıyık kaş yapmak daha kolay oluyordu resimde görünen fırça sayesinde yada uçu telli olan parça sayesinde. En sonda çinden edindiğim 3 alet var. Kırmızı olanlar. Şu anda devamlı onları kullanıyorum. Yuvarlak uçlar yine çok işimize yarıyor ve kaşık olan uçlarıda çok kullanışlı. Alttaki albüme hem daha önce bahsettiğim 2 farklı hamuru hemde bu aletlerin yakın çekiminide ekleyeceğim. 

 

Eğer seramik hamuru kil gibi bir malzeme kullanacaksanız, tahta set işinizi görecektir. Tabiki kil ve seramik için başka alet setleride mevcut ama onlara gerek görmedim. Tahta takım Polimer killerde de işe yaracak ancak bu metal uçlu sette ince işlerde yapabiliyorsunuz küçük ayrıntılar için (göz pınarı, diş damak vs) onun için küçük figürler üzerinde çalışılacaksa metal uçlu set ideal.

 

Kırmızı set tamamen merakınıza kalmış, alırsanız pişman olmazsınız almazsanızda eksikliğini hissetmezsiniz. 

 

Bu setlerin fiyatları 20 TL yi geçmiyor. Çinden aldığım 6 dolardı. Metal set 10-15 parça olmasına rağmen 20 TL civarıydı. Tahta set en ucuzuydu kırtasiyelerde falan karşınıza çıkıyor 5-10 TL arası bir fiyatı olması lazım.