Örnek çalışma

Bu yazdıklarımı ve yaptıklarımı tamamen amatörce yaptığımı ifade edeyim. Belkide bir kursta yada hoca eşlinde farklı bir yol izleniyor olabilir. Kendi kendime izlediğim video ve okuduğum örnek çalışmalardan edindiğim bilgileri paylaşıyorum. Bir nevi özet geçiyorum tabi bu özetlere deneyimlerimde ekleniyor. Sanki bu şekilde benim gibi yeni başlayan,amatör kişilere yardım etmek daha kolay gibi geliyor.

 

Kafa yapımının bir tane yolu yok. Bir çok farklı yapım yolu var. Aşağıda fotoğraflarını göreceğiniz de bu tarzlardan biri.

 

Sculpey Firm (sert olan) ile başladım ve boş bir kafatası yaptım. Kendi gözüme hoş geldiği yerde bıraktım ve klavuz çizgilerini yerleştirdim. Bu çizgiler orantılı bir kafa için işleri kolaylaştırıyor, web sitelerinde bulabilirsiniz. Yüzün orantı oranlarını.

Daha sonra bu kil nispeten sert olduğu için kazıyarak göz,yanak çukuru açtım. Daha sonra alın,elmacık kemikleri, burun, kemer, dudaklar gibi çıkıntılı olan bölümleri göz kararı yerleştirdim.

 

Top uçlu alet ile göz çukuru açıp, sonradan eklediğim parçaları birbirine yedirdim.

 

Bu aşamaya gelene kadar fotoğraflardan da görüleceği gibi çok hassas çalışma yapmamıza gerek yok. Her türlü hata düzeltilebilir onun için rahat bir şekilde ilerliyoruz. Yeterki kafatasının anatomisini bozmayalım ozaman işler biraz zorlaşıyor.

 

Burun ve çevresini bir miktar daha özenle düzelttim ve dudak parçasını ekleyip yedirdim ve gerekli ayrıntıları yapıp göz çukurunu tekrar doldurdum.

 

En son olarakta sevri metal uçlu araç ile göz pınarlarını açtım, bu işlem orada yuvarlak göz hissiyatı verdi.

 

Tiyocuk : Yüzü bir bütün olarak görmek lazım. Şu gözü güzelcene yapayım sonra burunu yaparım gibi bir gidiş pek olmuyor. Aynı anda kaşı yaparken burun deliklerini, bir miktar alt dudak yapılabilir yada elmacık kemiğini yaparken kulaklarıda yerleştirebilirsiniz. Yüz bir bütün olarak şekillenirse çok daha iyi sonuçlar çıkıyor. Unutmadan ekleyeyim bu "kazıma" olayını malzeme sert olduğu için yapabildim. Yumuşak malzemede iyi sonuç vermiyor.