Yıldızlara Safari

Yıldızlara Safari etkinliğinin 3ncüsü Perseid Meteor yağmurunda yapıldı. Bu sefer kaçırmadım ve katıldım. Butik bir etkinlik olmasının verdiği çok sayıda avantajı sonuna kadar hissettim ve iyi ki gitmişim dedim. Harika bir eğitmen kadrosu, dolu dolu geçen bir program. Şık temiz ilgili işletme ve uyumlu eğlenceli bilgili katılımcılar. Bir etkinlikte daha ne istenir ki.

Krallar gibi karşılandım :D İlk anda anlaşıldı bu etkinliğin çok iyi geçeceği.

Hızlı bir tanışmadan sonra hemen derslere başladık. Özellikle bu ilk ders teleskop kutup ayarlama, drift alignment gibi konularda bir çok şeyi anlamadan yaptığımı anlamamı sağladı. Teşekkürler Serdar Evren.

Ders aralarında oyun oynamaya, fotoğraf çekmeye ve tanışmaya devam edildi.

Uğur İkizler ve Kubilay Akdemir'in dersleri de bilgilendirici ve çok faydalıydı. Derken ilk günün dersleri bitti ve ADA ya doğru yola çıkıldı. Perseid yağmurunu BAFA gönünün ortasındaki ADA da izlenecekti. Teleskoplar ve diğer ekipmanlar sandallarla taşındı. Tabii en önemli yükümüz akşam yemeği ve gece yapılacak sucuk ekmek malzemeleriydi :D

İkinci gün yine dersler vardı üstüne birde çevre gezisi yaptık. Bu esnada İridium Parlaması olacağını fark ettik ve saatlerimizi kurduk.

İridium Parlamasının altında toplu bir poz almak için kadraj ayarlarken bir anda çok büyük bir ateş topu geçti. 3-4 sn kadar süren bu meteor geçişini sadece ben göremedim. Fotoğraf makinesi ile boğuşurken. Tabi bunun üzerine saatlerce geyik döndü. İşin sonunda bir kaç fotomontaj da çıktı.

Son gün bölgedeki tarihi yerleri dolaşmaya ve bilgi almaya devam ettik. Son öğle yemeğimizi de yedikten  sonra Katılım Belgelerimizi de alıp etkinliği sonlandırdık. Geriye de bu kareler kaldı.