Gödence Observatory Astrofotoğrafi Çalıştayı

Uzun bir süredir Astrofotoğrafi ile ilgili bir etkinlik düzenlememiştik . Bunun üzerine havalarda güzelken bir etkinlik yapmaya karar verdik. Aysız olan tarihlere baktığımızda 19-20-21 Haziran gayet uygundu. Bunun üzerine bazı arkadaşlar iş yerlerinden izin aldılar ve 18i Perşeme gününden geldiler.

İstanbul'dan, Bursa'dan, Kuşadası ve İzmir'den toplamda 11 kişi dönüşümlü olarak etkinliğe devam ettik. İzmir den katılanlardan bazıları kalmayıp gece geri döndüler. Sonuç olarak En fazla 20 Haziran gecesi 9 kişi kaldık. En az da 18 Haziran gecesi 7 kişi kaldık.

Ay Venüs ve Jüpiter yakınlaşması Cumartesi gecesine denk geldi. Değişik pozlar ve kadrajlar deneyerek bol bol çekim yaptık. Gecenin ilerleyen saatlerinde, değişik ekipman kombinasyonları ile yine bir çok derin uzay ve saman yolu çekimi yapıldı.

Komşularımız aynı zamanda Köy Kahvemizin işletmeciler de gece bize katıldı. Hem gözlem hem de Mert hocanın güzel sunumuna eşlik ettiler.

Gündüzleri köy e yürüyüp kahvaltımızı yaptık. İlk iki gün enerjimiz yetti ve yürüyerek gittik dönüşte köy içinde dolaştık ancak son sabah artık gözümüzde o yol büyüdü ve arabayla gittik.

Gündüzleri Lunt 60mm ile Güneş gözlemi yaptık. Son gün çekim de yapma fırsatı buldum.  Değişik kameralar deneme fırsatım da oldu. Gayet verimli bir etkinlikti bu açıdan. Herkesin farklı ekipmanlarla ilgili deneyimlerini paylaşması paha biçilmezdi.

Fırsat buldukça DJI ile de çekimler de yaptık. Başka bir arkadaşımız da action arabası getirmiş dağ tepe onu sürdük çocuklar gibi şendik :)


Özetle tadı damağımız da kalan, eğlenceli, eğitici, mutlu ve de huzurlu 3-4 gün geçirdik. Geride kalan karelerde şöyle :