Hoşgeldin Şi'ra

28 Mart 2014 doğumlu Pomeranian cinsi kızımız ailemize katıldı. 

Herşey 10 gün önce arkadaşımızdan gelen bir fotoğraf ile başladı. Abileri bakması için yavruyu ona bırakmışlar oda fotoğrafını çekip bize yollamış. Görür görmez içimiz kaynadı hemen araştırmaya başladık. Nasıl bir tür, napar ne eder nereden alınır nasıl bakılır. Sonra yanına gidip birde canlı görünce kendimizden geçtik. Felaket oyuncu ve kendini sevdiren bir yavruydu. Ertesi gün araştırmaları hızlandırdık. Hem onların aldıkları yer hem de diğer bağlantılar ile görüşüldü yavru resimleri ve fiyatları alındı bu süre 10 gün kadar sürdü ve sonunda Maceristandan bulundu yavru ve İzmir e getirtildi. 

Veteriner bir dostumuzuda alıp gittik. Bir çok soru soruldu cevap alındı ve nihayet evimize doğru yola çıktık. Bu fotoğrafta yoldayken arabada çekildi. 

 

Çok yabancısı olduğumuz bir konu aslında evde hayvan beslemek,bakmak. Bir çok bilgi edindik halende ediniyoruz. Mesela al yavruyu besle büyüt diye bir rahatlık yok. Gençlik Hastalığı denen bir illet var. Sırf stres bir durum. Olmasın diye elimizden geleni yapıyoruz 3 aşısınında bittiği gün bu stresimiz sona erecek.

 

Geri kalan konular klasik çiş kaka, yapma etme demeler, ısırma koparmaya çalışmalar. Ama herşey bir yana sabah 6 da kapıma gelip vurması ve çık hadi uyaaan gel yanıma dercesine çıkardığı ses beni benden alıyor :)


İsimin bulunması

Köpek Yıldızı yada Demir Kazık olarakta bilinen Sirius Yıldızının arapça adı Şi'ra dır. Sirius diye seslenmek çok kolay olmayacağı için Şira olarak kaldı.

Sirius;

  • Yunan Mitolojisinde avcı Orion'un Köpeğidir
  • Türk Mitolojisinde Göksel Sarayın bekçisi Göksel Kurttur.
  • Roma Mitolojisinde Roma şehrinin kurucuları Romelus ve Remus'u emziren Kutsal Kurttur.
  • Antik Mısırda RA'nın Güneşi 

Büyük Köpek Takımyıldızında yer alan bu yıldız gökyüzünün en parlak yıldızıdır.