Ulubat Gölü / Suuçtu Şelalesi

Gölyazıda gün doğumu çekmek ve daha sonrada Suuçtu şelalesine geçmek üzere bir geziye katıldık. Akşam 23:00 de İzmir den Bursaya yola çıkıldı. Sabah 4 civarı Ulubat gölüne varıldı. Gölyazı, köprü ile gölün kıyısına bağlanmış bir ada. Güneşin doğuşunu çekmek üzere bir yürüyüş yapıp çekim yapılacak yere yerleştik. Çok hoşuma giden bir çekimim olmadı bu kısımda.

Güneşin çıkması ile köy de bir harekette başladı. Balıkçılar, tekne sesleri, kuşların uçuşması.. Öğleden sonra oradan ayrılana kadar hiç durmadan dolaşıp her bir köşesini çektik diyebilirim. Görülmedik yeri kalmadı. Balıkçılarda bunalmış sanırım bu durumdan. Çekmeeeyin diye bağıranda vardı para karşılığı poz verende.

 

Sonraki durağımız Suuçtu şelalesiydi. Gördüğüm en büyük şelaleydi. Heybeti sayesinde saygıyla eğildik önünde. ND filtreler takılıp tripodlar kurulup bol bol uzun pozlama çekildi. Kaygan zeminde dikkatli yürümeler, olmadık yerlere çıkmalar, en iyi kadrajı bulma çabaları içinde orasıda bitti ve geri dönüş yoluna koyulduk. Gezimiz rötarlı başlamasına rağmen, kapanışı tam vaktinde oldu. Geriyede aşağıdaki kareler kaldı.