Sakız Adası

Hep benim için ayrı bir yeri olacak buranın. Bir çok ilki barındırıyor kişisel tarihimde. Yazın vizemiz olursa tekrar gitmeyi düşünüyoruz. Kışını gördüm birde yazını göreyim. Çok küçük bir merkezi var. Gittiğiniz gün her yerini öğrenebilirsiniz. Limandan otele taksi ile gittik ama yürüsekte olurmuş. Bir çok mekanda Türkçe anlaşılabiliyor. Bazı mekanlar kapılarına Türkçe bilgiler yazmış hatta. Dil ile ilgili hiç bir sorun yok anlayacağınız. Bir süre sonra yabancı bir yerlerde olduğunuzu unutuyorsunuz. Çok bizden. 

Fotoğraf olarak bakarsak illaki kordon boyunu çekeceksiniz çekmemek olmaz :) Limandan çıkıp kordondan ilerlediğimiz güzergahın hemen arka tarafında Sakız Kalesi var. Güzel bir girişi var, merkezinde 2 tane kafesi var biri çok ilgili alakalı diğerini bilemiyorum ilk gidişimizde bizi kafaladığı için 2 gün üst üste oraya gittik. Bir yoldan yürümeye devam ederek kalenin içini tur atabiliyorsunuz. Oturduğumuz kafe zaten Kale içiyle ilgili bilgi bombardımanı yaptı. Elimize kale haritası ve mekanları tanıtıldığı broşürlerden de verdi. Bizde mutlu bir şekilde dolaşmak kaldı. 

 

Sahilden uzaklaşarak kaleden çıktığınızda, sanayi bölgesi gibi bir yerden geçip denize paralel bir şekilde ilerleyince yukarda paylaştığım değirmenlere ulaşabiliyorsunuz. Sakız ile ilgili bu kare hemen heryerde var siziden olsun gidin çekin :) 

 

Merkezde sahilin oradan Çeşmeyi çok rahat çekebiliyoruz. 200mm vardı yanımda Gayet ayrıntı aldım Çeşme kale,liman,evler.. Demek teleskobu götürsem Kumrucu Şevkiyi görecez oradan :)

 

Yeşil pasaportunuz yoksa sırf Sakız için 100€ vize verilmez diye düşünüyorum(Özellikle kışın ve kısa süreli bir tatil için). Ama bir şekilde başka bir gezi yüzünden vizeniz olursa muhakkak değerlendirmelisiniz. Yine bizim ülkedeki € yüzünden pahalıymış gibi duruyor oradaki fiyatlar ancak BurgerKing menüsü gibi menüler 8-10€ yada bi kaç tane deniz mezesi balık küçük bir uzo gibi bir menü 40-50€ civarı. Yani € muz düşük olsa gayet makul fiyatlar olacak. Bu haliyle bile Alaçatıdan daha ucuz oda ayrı bir konu.